love is everything it's cracked up to be



Dag 05. Din syn på kärlek.

Nuförtiden finns det folk som säger att kärlek inte finns, att det bara är en illusion och att de blivit svikna så många gånger att de tappat tron. Visst, jag kan kanske förstå varför de säger sånt, men hur kan dem? Kärlek är allt. Utan kärlek, skulle den här världen varit förlorad för länge sedan. Det finns ingen kraft som är så stark som kärleken, ingenting som kan få folk att göra så extrema saker som den. Åandrasidan kan ingenting få någon att lida så mycket som kärlek heller, kärlek kan få en att vilja skrika av lycka eller sorg, gråta, hoppa från en byggnad för den andras skull, gå ut i krig för, offra allt. Är väl inte det det vackra säg?

Jag tror hårt på riktigt äkta kärlek. Att två stycken är så perfekta för varandra, att kärleken blir så stark och djup att alla runtomkring kan känna av den. Att det inte finns någon annan som de skulle nöja sig med, att de - som Håkan Hellström säger - hellre är ensamma än lyckliga med någon annan. Det finns någon för alla där ute, och jag tror att man aldrig kan bli riktigt lycklig förren man träffat den personen. Ja, givetvis kan man vara lycklig men jag tror att man har en del av sitt hjärta hos en annan person. Det blir inte helt utan den personen.

Kärlek ska vara omtumlande och fantastiskt. Man ska lita blint på personen. En enda blick eller tanke på personen ska få en att le. Ett sms ska kunna göra att man dansar runt i rummet, och vilken värdelös dag som helst ska förvandlas till det bättre bara över ett kort samtal där man får höra personens röst. Vilken vrå i hela världen ska kunna vara hem, bara man är tillsammans med honom/henne. Kärlek är inte kärlek förren man känner att man inte kan leva utan personen, att inga pengar eller ägodelar i världen spelar någon roll. Kärlek är inte kärlek förren man inte behöver något mer än just det.

Kärlek är det enda som verkligen kan rädda en, och inte bara kärlek till en partner. Kärlek finns överallt, man måste bara öppna ögonen. Men jag antar att man skulle skriva om kärleken till en som man vill dela livet med, så det är det jag gjort. Man måste våga lämna ut sig själv, man måste ge personen makten att krossa en totalt och man måste våga älska fullt ut. Kärlek finns, jag vet att den finns. Kärlek är allt, och då man inser det är man klokare än vilken fysiker och matematiker som helst.

Kärlek är att kunna beskriva hans/hennes ögon i flera meningar.
Kärlek är att vänta i timmar i regnet.
Kärlek är att lämna små post-it kärlekslappar i jackfickan, eller på brödrosten.
Kärlek är att det kan räcka att hålla honom/henne i handen.
Kärlek är att fjäderlätt kyssa honom/henne tills han/hon vaknar.
Kärlek är att på en vanlig torsdag ta med en blomma hem.
Kärlek är att vara stolt över att presentera sig som "hans/hennes".

Without love, what else is there?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0